21 Haziran 2012 Perşembe

SİVAS İLİ 1.EĞİTİM BÖLGESİ AKDEMİK EĞİTİM VEREN OKULLAR KİMYA DERSİ YILSONU ZÜMRE BAŞKANLARI TOPLANTISI



Sivas İli 1. Eğitim Bölgesi Akademik Eğitim Veren Okullar Kimya Zümre Başkanları 14.06.2012 tarihinde saat 14.00 da Sivas Fen Lisesi Kimya Laboratuarında İl Zümre Başkanı Ali IŞIKVER başkanlığında aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere toplandılar.
Gündem
1. Açılış ve yoklama
2. Kurul kâtibinin seçilmesi
3. II. Dönem zümre kararlarının gözden geçirilmesi
4. Öğrencilerin yılsonu başarı durumları
5. II. dönem yapılan çalışmalar
6. Ortaöğretim Kimya dersi öğretim programlarının uygulanmasında karşılaşılan sıkıntılar
7. İlimizde Anadolu Lisesine dönüşen okullar
8. Dilek ve temenniler.
Gündem maddelerinin görüşülmesi

1.         İl Zümre Başkanı Ali IŞIKVER: Kıymetli zümre başkanı arkadaşlarım, 1. Eğitim Bölgesi Akademik Eğitim Veren Okullar Yılsonu Zümre Başkanları toplantısına hoş geldiniz.
Toplantıya yoklama alınarak başlandı, tüm zümre başkanlarının toplantıda hazır olduğu görüldü, imza sirküsü ektedir.

2. Kurul yazmanlığına İMKB Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Aziz TÜRKDOĞAN          seçilmiştir.

3. II. Döneme ait yapılan toplantıda alınan zümre kararları okundu, toplantıda alınan kararlar doğrultusunda çalışmaların yapıldığı zümrece kabul edilmiştir.

4. Zümre Başkanları Okullarında Yılsonu Kimya dersi % başarılarını tablodaki olduğunu belirttiler.
Okul Adı

9. sınıflar
% Başarı
10. sınıflar
% Başarı
11. sınıflar
% Başarı
12. sınıflar
% Başarı
Kongre Anadolu Lisesi
40
90
69
93
Fen Lisesi
100
100
100
100
Yenişehir Anadolu Lisesi
71
61
58
93
Atatürk Anadolu Lisesi
75
80
100
100
Cumhuriyet Anadolu Lisesi




Gazi Anadolu Lisesi




Gültepe Anadolu Lisesi
100
100
90
100
Hacı Mehmet Sabancı Anadolu Lisesi
67
80
87
100
Halil Rıfat Paşa Lisesi
50
90
92
100
Halis Gülle Anadolu Lisesi




Prof.Dr. N.Erşen Anadolu Öğretmen Lisesi
100
100

100

100
Selçuk Anadolu Lisesi
99
90
90
99
İMKB Anadolu Lisesi




Sivas Anadolu Lisesi
85
84
72
100


5. II. dönem okullarda yapılan çalışmalar konusunda söz alan;
Ali IŞIKVER: TÜBİTAK 43. Ortaöğretim öğrencileri araştırma projeleri yarışması Kayseri bölge seçmesine ilimizden Kimya alanında yapılan 7 proje başvurusundan Kongre Anadolu Lisesi ve Fen Lisesinin birer projeleri davet edilmiş bunlardan Fen Lisesine ait proje 1. lik ödülü alarak Ankara Finaline katılmıştır.
Hasan HASBEK: 12. Sınıf öğrencilerine son haftalara girilirken Kuantum sayıları, Periyodik özellikler, Kimyasal türler ve etkileşimleri, Gaz kanunları, Kimyasal reaksiyonlarda denge ve Asit- baz dengelerine ait basit konu tekrarı ve soru çözümleri yapılmıştır.
İsmail Serdar NERGİZ: Devamsızlık yapmaları ya da rapor almaları durumunda Elementler Kimyası Ünitesinin eksik kalacağı ve bu üniteden LYS de soru çıkacağı hakkında öğrencilerimize bilgi verildi.
İbrahim YILDIZ: Yenişehir Anadolu Lisesi olarak 10 ve 11. Sınıf öğrencilerimizden oluşan takım ile Kayseri’de TÜBİTAK 20. Ulusal Bilim Olimpiyatları Yarışmasına Katılım sağladık.
İsmail Serdar NERGİZ: Fen Lisesi olarak öğrencilerimizden oluşan takım ile Kayseri’de TÜBİTAK 20. Ulusal Bilim Olimpiyatları Yarışmasına Katılım sağladık.
Ali IŞIKVER: Mayıs ayı içinde Kimya dersi dönem ödevlerini poster haline getirerek okulumuzda sergiledik. 12. Sınıf Fen şubelerimizde okuyan öğrenci grubu ile Cumhuriyet Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü laboratuarlarını gezdik
            Rabia ŞAHİN: Performans ödevleri poster haline getirilerek okulumuzda 3 hafta süre ile sergiledik.

6.         Ali IŞIKVER: Okullarımızda Kimya dersi öğretim programlarının uygulanması sırasında karşılaşılan sorunlarımız nelerdir?
Halim YILMAZ: 11. Sınıflarda ders saatinin 2 saat olması sıkıntı yarattı. Öğrencilerimizin staja gitmeleri de programın yetiştirilememesine neden oldu.
Rabia ŞAHİN: Ders saatleri mutlaka arttırılmalıdır. Okulumuzda yapılan ortak sınavlar zamanımızı alıyor, konularda planlamamızın gerisinde kalıyoruz.
Ebru BİRBAŞ YILMAZ: Bakanlık müfettişleri ziyaretleri sırasında dersleri etkinlik ağırlıklı işlenmesi hususunda arkadaşlarımızı bilgilendirmişler. 10 ve 11. Sınıflarda 2 saat Kimya dersi veriyoruz, yapılacak etkinlikler hazırlanması, uygulanması büyük zaman alıyor. Etkinlik ağırlıklı ders yapacak olursak müfredat yetişmesi çok zor.
 Cahit PINAR: Programın uygulanmasında zaman yetmiyor. Programı yetiştirmeye çalışırken laboratuara giremiyoruz.
Ebru BİRBAŞ YILMAZ: Eskiden Kimya dersinin yanında Kimya uygulama dersi vardı. Konuların tamamlanmasında zaman sıkıntısı yaşamıyorduk. Okul idareleri mutlaka bu gibi bir seçmeli ders koyarak ders saatimiz beslemelidir.
Filiz UÇAN: 9. programı 10 ve 11. Sınıf programına destek oluşturmamaktadır.
            Serpil KAYA: Programın yenilenmesiyle ünitelere birçok yeni kavramlar eklendi. Bazılarını yıllardır kullanmadığımız için unuttuk, bazılarını hiç duymadık. Mutlaka bizlerinde ders çalışması bilgilerimizi tazelememiz gerekiyor.
            Bünyamin YILDIRIM: Ders saati sayısı programa uyumsuzluğu vardır.
Nuray KARATAŞ: 11. Sınıflarda program yetiştirilmesinde sıkıntı yaşadık.

7.         Ali IŞIKVER: İlimizde Anadolu Lisesine dönüşen okullar listesi ve alacağı sınıf ve öğrenci sayıları aşağıdaki gibidir.
Okulun Adı
Kaç Sınıf Alacağı
Öğrenci Sayısı
Kongre Anadolu Lisesi
7
210
Gazi Anadolu Lisesi
7
210
Mehmet Gökhan Ay Anadolu Lisesi
7
210
Hacı Mehmet Sabancı Anadolu Lisesi
3
90


8.         Ali IŞIKVER: Toplantıya katıldığınız için sizlere teşekkür ediyor, bir sonraki toplantımızda görüşmek üzere herkese iyi tatiller diliyorum.                                                


14.06.2012
Ali IŞIKVER
1.Eğitim Bölgesi Kimya
Zümresi Başkanı